تفاوت عسل خام با عسل پاستوریزه چیست

خلاصه
1404/03/22

تفاوت اصلی عسل خام و عسل پاستوریزه در نحوه فرآوری آنهاست و این تفاوت، خواص و کیفیت آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در اینجا به طور مفصل به تفاوت‌های این دو نوع عسل می‌پردازیم:



تفاوت اصلی عسل خام و عسل پاستوریزه در نحوه فرآوری آنهاست و این تفاوت، خواص و کیفیت آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در اینجا به طور مفصل به تفاوت‌های این دو نوع عسل می‌پردازیم:

**1. فرآوری:**

* **عسل خام:** عسل خام مستقیماً از کندو استخراج می‌شود و فقط یک صافی ساده برای حذف ذرات بزرگ مانند موم و بقایای زنبور انجام می‌شود. هیچ حرارتی به آن داده نمی‌شود.
* **عسل پاستوریزه:** عسل پاستوریزه حرارت داده می‌شود (معمولاً در دمای حدود 71 درجه سانتیگراد به مدت چند ثانیه) و سپس به سرعت خنک می‌شود. این فرآیند برای از بین بردن مخمرها، کاهش سرعت تبلور و بهبود ظاهر و بافت انجام می‌شود.

**2. آنزیم‌ها و مواد مغذی:**

* **عسل خام:** حاوی آنزیم‌های طبیعی (مانند آمیلاز، دیاستاز، اینورتاز و گلوکز اکسیداز) است که توسط زنبورها تولید می‌شوند و برای هضم و تبدیل شهد به عسل ضروری هستند. همچنین حاوی گرده گل، آنتی‌اکسیدان‌ها، اسیدهای آمینه، ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری است.
* **عسل پاستوریزه:** حرارت دادن باعث تخریب یا کاهش فعالیت بسیاری از آنزیم‌ها و مواد مغذی حساس به حرارت می‌شود. میزان آنتی‌اکسیدان‌ها و گرده گل نیز ممکن است به طور قابل توجهی کاهش یابد.

**3. گرده گل:**

* **عسل خام:** حاوی گرده گل است که می‌تواند به شناسایی منبع گیاهی عسل کمک کند و همچنین دارای خواص آلرژی‌زا (در برخی افراد) و فواید تغذیه‌ای است.
* **عسل پاستوریزه:** فرآیند پاستوریزاسیون می‌تواند باعث از بین رفتن یا کاهش میزان گرده گل موجود در عسل شود.

**4. تبلور (شکرک زدن):**

* **عسل خام:** به دلیل وجود گرده گل و سایر ذرات، بیشتر مستعد تبلور یا شکرک زدن است. البته این یک فرآیند طبیعی است و نشان‌دهنده فساد عسل نیست.
* **عسل پاستوریزه:** حرارت دادن باعث کاهش سرعت تبلور می‌شود و عسل برای مدت طولانی‌تری مایع باقی می‌ماند.

**5. طعم و عطر:**

* **عسل خام:** طعم و عطر پیچیده‌تر و متنوع‌تری دارد که به منبع گیاهی شهد بستگی دارد.
* **عسل پاستوریزه:** ممکن است طعم و عطر ملایم‌تری داشته باشد، زیرا حرارت دادن می‌تواند ترکیبات معطر را تبخیر کند.

**6. فواید سلامتی:**

* **عسل خام:** به دلیل داشتن آنزیم‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی، ممکن است فواید بیشتری برای سلامتی داشته باشد، از جمله خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی، بهبود زخم و تقویت سیستم ایمنی.
* **عسل پاستوریزه:** همچنان دارای برخی فواید سلامتی است، اما به دلیل از دست دادن برخی از مواد مغذی، این فواید ممکن است کمتر باشد.

**7. ماندگاری:**

* **عسل خام:** ماندگاری بالایی دارد، اما ممکن است با گذشت زمان تبلور پیدا کند.
* **عسل
معرفی فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت نت عسل
فروشنده
عسل 100درصد درمانی چهل گیاه و آویشن به ضمانت
یزد
فروشنده
عسل کوهی
همدان
فروشنده
عسل گون با ارسال
اصفهان
فروشنده
عسل چهل گیاه نرگس بانو
تبریز
فروشنده
عسل ییلاق مشگین شهر
مِشگین‌شهر
فروشنده
عسل طبیعی و ارگانیک مدا
کرج


اگر شما هم تمایل دارید محصولات مرتبط با عسل خود را تبلیغ کنید برای شروع روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «نت عسل» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.


تلفن فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت نت عسل
09179309503 (بندر عباس)
09046693475 (اراک )
09372520400 (گرگان )
09364396682 (کرمانشاه )
09196700310 (کرمان )
09198495125 (قم)
09195808012 (تهران)
09178112003 (شیراز )
09906417134 (زنجان )
09150913313 (بیرجند )
09167177586 (شهرکرد)
09178721593 (بوشهر)
09213035976 (ایلام)
09121406286 (اصفهان)
09146053482 (ارومیه)
09387638786 (تبریز)